– PM Data er vår IT-avdeling, forteller Einar Berggren Hansen i J.I. Bygg.

 

Entreprenøren J.I. Bygg er i en bransje som nå skal digitaliseres. Da er det godt å ha en trygg IT-leverandør med på laget.

 

Siden 2020 har PM Data levert IT-løsninger til den lokale entreprenøren med 90 ansatte. Einar Berggren Hansen er HMSK-leder og internt ansvarlig for digitale løsninger mens IT-avdelingen er outsourcet til PM Data.

 

– Vi er en mellomstor entreprenør og ønsket derfor en mindre eller mellomstor leverandør av IT-tjenester slik at det ble mer personlig. Jeg hadde møter med mange, men etter et tips fra en kollega og et møte med PM Data, falt valget på dem.

Einar Berggren Hansen portrett
– Fremover er det sikkerhet og driftssikkerhet som har fokus. Og ikke minst kompetanse. Med PM Data er jeg sikker på at vi har den kompetansen vi trenger.

Før J.I. Bygg innledet samarbeidet med PM Data hadde de tatt et veivalg om at de ville over til skybaserte løsninger. Erfaringen PM Data har med skyløsninger var avgjørende for at de ble valgt.

 

– Sky er så mangt, men vi ville over til Microsoft sine skytjenester og dermed fjerne behovet for en hostet server. Vi har flyttet alt av intern- og prosjektkontroll til Sharepoint.

 

Enn så lenge er de som jobber med økonomi og ERP avhengig av et eksternt skrivebord.

 

 

Dyktige fagfolk som har vært i bransjen

 

For JI Bygg er det viktig med en IT-partner som er god på rådgivning.

 

– PM Data er dyktige fagfolk som har vært i bransjen lenge. Når vi gir dem en utfordring er de gode på å finne løsninger.

 

– Bransjen vår er midt i en digitaliseringsprosess, og jeg får 2-3 henvendelser daglig fra folk som utvikler nye systemer. Vi har nå landet de store systemene, det siste var digital signering fra Visma.

 

 

Ulike lisenser og brukere

 

J.I. Bygg er hovedsakelig en totalleverandør der flesteparten av de ansatte jobber i administrasjonen med byggeledelse. Men i tillegg har bedriften en tømmeravdeling og riggepersonell som er ute på oppdrag.

 

– Vi har tre nivåer med brukertilgang, der de fleste jobber på PC, noen har iPad og enkelte har kun e-post. Disse tilgangen administreres av PM Data.

 

Ta kontakt med oss!

    Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google
    Personvernerklæring og
    Vilkår for bruk gjelder.