Regnskapsbyrået Vigres AS erstattet serverrom med skytjenester – forbedret effektiviteten og skjerpet sikkerheten.

Vigres har over 30 medarbeidere og holder til i Sarpsborg og Fredrikstad. Etter en grundig prosess med anbud fra seks leverandører, valgte de å gå for PM Data som bedriftens IT-avdeling.

– Vi er svært tilfredse med valget vi gjorde. Oppstarten av samarbeidet og senere konvertering til skytjenester gikk smertefritt og skjedde i løpet av én helg. PM Data er blitt vår IT-avdeling, sier daglig leder Thor Anders Hansen i Vigres AS.

Fra server til skybaserte tjenester

Tidligere hadde Vigres store, tunge servere som tok mye plass og krevde egne rom. Det er i dag historie – nå lagres alt i den skybaserte tjenesten til Microsoft, Azure. I tillegg har medarbeiderne flyttet over på plattformen Microsoft365.

– Èn ting er plassen vi sparer, enda viktigere er sikkerheten. I den verden vi lever i er det svært viktig å ivareta sikkerhet for et regnskapselskap som oss.

– Jeg opplever at vi vokser sammen med PM Data. Teknologien oppgraderes underveis hele tiden. Nå er vi i gang med integrering av Sharepoint. Det er et skritt videre for vår del og er også viktig med tanke på sikkerhet.

Riktig teknologi skaper effektive arbeidsdager

– Vi har mange kunder, og forhåpentligvis merker kundene at teknologien gjør samarbeidet enklere og tryggere. Teknologisk er vi langt fremme sammen med PM Data, sier Hansen.

Han påpeker også viktigheten av å ha med seg en lokal leverandør som fungerer som IT-avdeling.

– Vår kjernekompetanse er regnskap og revisjon, ikke IT-tjenester. Med god support og oppfølging blir alt mye enklere for oss i hverdagen. Jeg opplever også at PM Data er dyktige til å se og forslå gode løsninger for oss.

Fra Office365 til Microsoft365

Daglig leder Pål Grandahl i PM Data anbefaler overgang fra Office365 til den mer avanserte og sikre løsningen Microsoft365 – identisk med løsningen som Vigres AS valgte.

– Microsoft 365 kan varte opp med funksjoner som knytter medarbeidere bedre sammen og ikke minst gir økt sikkerhet ved at den enkelte medarbeider må autoriseres oftere, sier han.

– Når vi oppdaterer og forbedrer IT-systemene innebærer det økt funksjonalitet og bedre sikkerhet for både bedriften og de ansatte. Summen av tiltak er dessuten kostnadsbesparende fordi effektiviteten blir bedre, sier han.

Grandahl sier videre at kombinasjonen av enkelhet og sikkerhet i kombinasjon ikke utgjør et paradoks.

– Behovet for økt sikkerhet går ikke utover funksjonaliteten. IT-systemer skal være enkle og sikre, fastslår han.

Ta kontakt med oss!

    Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google
    Personvernerklæring og
    Vilkår for bruk gjelder.